Focus
Leuvensesteenweg 309
3070 Kortenberg

Behandeling

Instrumentale behandeling  

  Een podoloog behandelt tal van huid- en nagelaandoeningen.

De huid en nagels worden tijdens het stappen of lopen blootgesteld aan druk- en wrijvingskrachten. Deze krachten kunnen na geruime tijd overmatige eeltvorming, eksterogen op of tussen de tenen, kloven veroorzaken.

Het doel van onze behandeling is om de druk te minimaliseren op het pijnpunt door middel van silicone-of vilttherapie of corrigerende podologische zolen.

 

Nagelaandoeningen zoals ingegroeide teennagels, schimmel- of kalknagels en getraumatiseerde nagels kunnen worden behandeld door de podoloog.

 

De behandeling voor een hyperconvexe of ingegroeide teennagel bestaat uit het vervaardigen van een op maat gemaakte nagelbeugel (uit remaniumdraad). Deze beugel zal door een bepaalde tractie de nagelplaat weer in de juiste vorm brengen om zo drukpijnen te verminderen.

DiabetespatiŽnten kunnen in het kader van hun diabetes 2x/jaar beroep doen op een terugbetaling van het RIZIV. Voor deze terugbetaling brengt u naast de diabetespas ook een voorschrift van de huisarts of endocrinoloog mee waarop de risicogroep vermeldt staat.

 Indien u dit voorschrift niet kan voorleggen kan er geen bewijs van verstrekte zorg meegegeven worden.

Vraag gerust informatie aan uw mutualiteit omtrent terugbetaling in verband voet zorg bij de podoloog.

Podologie is sinds 2001 een erkend paramedisch beroep.

Een podoloog is een paramedicus die problemen en afwijkingen ter hoogte van de voet onderzoekt en indien nodig behandelt.

Ook hoger gelegen klachten aan de knie, heup en rug kunnen het gevolg zijn van een slecht functionerende voet.

Door middel van een uitgebreid onderzoek zal de oorzaak van uw klachten worden gezocht. Verder zal op basis van de onderzoeksresultaten een individueel behandelingsplan worden opgesteld.

Zooltherapie  

Podologische zolen worden vervaardigd met een individuele correctie. Ons doel is om het totale stap- en/of looppatroon van de patiŽnt te normaliseren.

Een slechte statiek of gang ligt vaak aan de oorzaak van overbelasting van spieren en pezen. Door het onderlichaam ter hoogte van de voet te gaan realigneren met de zool, zullen klachten verminderen of verdwijnen.

Indien uit voorgaande onderzoeken wordt vastgesteld dat zooltherapie uw klacht kan verhelpen, zal de voet worden opgemeten met een 3D scanner (niet met een schuimdoos!).

Aan de hand van gespecialiseerde software worden de zolen gemodelleerd volgens de verschillende bewegingsassen van de voet en individuele correctie gegeven waar nodig blijkt.

Het materiaal waaruit de zool wordt gemaakt hangt af van de klacht, de persoon, het gewicht en voor welke doeleinden de zool zal gebruikt worden.

Podologische zolen worden tot op heden nog niet terugbetaald door het RIZIV.

Schoenadvies

Tijdens het podologisch consult zal de podoloog steeds tijd maken voor schoenadvies.
Dit is zeer persoonsgericht en afhankelijk van uw klacht.

Advies bij het kopen van de juiste schoen:

  •  Stevige contrefort/hielpand

  • Schoenen met veter Ė of velcrosluiting

  • Niet plooibaar in de middenvoet

  • Wel plooibaar in de voorvoet voor een goede afwikkeling

  • Hakhoogte van max. 3cm

  • Als u zolen draagt, koop dan bij voorkeur schoenen met uitneembaar voetbed

  • Koop de schoenen in de namiddag, op dit tijdstip zijn uw voeten meestal meer gezwollen i.v.m. de voormiddag.